" />

" />Paprika grillen | Paprikasoep

Paprika grillen

De paprika is een uitstekend product om lekker te grillen. Een paprika grillen zorgt voor een intense smaak, maar als je te lang grilt, dan zorg je ervoor dat de smaak juist afneemt. Het is daarom altijd goed om op de kleur te letten tijdens het grillen van de paprika. Grillen wordt ook wel grilleren genoemd en mag niet worden verward met roosteren.

 

De paprika grillen in de oven

Als je een oven met grill hebt, dan zet je de grillstand op het hoogste punt. Heb je deze stand niet, dan verwarm je de oven naar 225 graden. Plaats de paprika voor het grillen in een bakblik. Smeer deze in met wat olijfolie en voeg naar wens wat zout toe. Vervolgens kan je de paprika’s grillen in de oven tot deze zwart beginnen te zien. Dit is het moment dat je de paprika uit de oven moet halen. Zwart geblakerde paprika’s hebben volle smaak, maar na zwart verkleuren ze grijs en is de smaak minder aangenaam. Na het afkoelen kan je direct met het ontvellen beginnen.

 

Paprika grillen direct op vuur

Je kunt een paprika grillen op vuur, zolang je hierbij blijft staan. Dit is de snelste manier en eigenlijk ook heel gemakkelijk. Je kunt er een vuurkorf voor gebruiken voor de sfeer, maar je kan ook gewoon gebruik maken van je gasfornuis, wanneer je deze hebt. Je ontsteekt het vuur van het gasfornuis en legt de paprika voor het grillen tegen het vuur aan. Voor het grillen van één paprika kan je deze op de pit zelf plaatsen om rondom te grillen. Als je meerdere paprika’s tegelijk wilt grillen, dan kan je deze rondom de pit tegen het vuur aanleggen en moet je ze draaien om rondom te grillen. Ook hier geldt dat je de paprika moet verwijderen als deze zwart ziet.

 

De paprika roosteren

Veel mensen denkend dat roosteren en grilleren eigenlijk hetzelfde is, maar dit is niet het geval. Bij roosteren mag de temperatuur niet te hoog zijn. Dit betekent dat je een paprika niet kan roosteren door deze direct op vuur te leggen, zoals op het gasfornuis. Een paprika roosteren is eigenlijk het garen van de paprika. Dit doe je op een heet rooster of een hete plaat. Je hoeft er geen olie bij te gebruiken (mag wel).

 

Paprika in de oven

Je kan een paprika in de oven klaarmaken op verschillende manieren. Zo kan je gevulde paprika in de oven doen als basis voor een heerlijke maaltijd, maar je kunt de oven ook gebruiken om de paprika te grillen of te roosteren. Daarnaast zijn er meer dan voldoende schotels die je met paprika in de oven klaar kan maken.


Laat een reactie achter

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2015 - 2018 | Recepten.xyz

Volg ons op: